După 20 de ani de la debutul său în rolul Neo în primul lungmetraj „Matrix”, actorul canadian Keanu Reeves va relua rolul rebelului cu ochelari negri în cel de-al patrulea film din această franciză science-fiction, în regia Lanei Wachowski.

Keanu Reeves o va avea alături pe Carrie-Anne Moss, care va reveni în rolul Trinity, a informat marţi compania Warner Bros într-un comunicat.

„Nu putem fi mai fericiţi să ne întoarcem în Matrice alături de Lana”, a declarat şeful Warner Bros, Toby Emmerich. Lana Wachowski, care purta numele Larry înainte de schimbarea de sex în 2010, a regizat trilogia „Matrix” împreună cu fratele ei Andrew, care a devenit Lilly după ce şi el a suferit o schimbare de sex în 2016.

„Lana este o adevărată vizionară, o cineastă creativă, singulară şi originală, şi suntem încântaţi că scrie, regizează şi produce acest nou capitol al universului Matrix”, a mai spus Toby Emmerich. Trilogia – „Matrix” în 1999, urmat de două sequeluri „Matrix Reloaded” şi „Matrix Revolutions”, ambele lansate în 2003 - a generat în total încasări de peste 1,6 miliarde de dolari în întreaga lume, a precizat Warner Bros.