Cei care joacă jocuri de noroc online sau sunt fani ai pariurilor sportive ar trebui să se gândească la mai multe aspecte decât ponturi pariuri și strategii de câștig. Atunci când cineva joacă online, acea persoană pune la dispoziția cazinoului virtual o mulțime de date personale, inclusiv informații cu caracter financiar, de aceea este important să jucăm doar pe site-uri de încredere și verificate. Pe lângă o conduită online axată pe siguranță, iată că și inteligența artificială vine în sprijinul nostru și ne ajută să pariem online fără griji.

Rasmus Kjaergaard, CEO Mindway AI, la recentul eveniment SBC Summit America de Nord, a pus următoarea întrebare în timp ce a evaluat implementarea măsurilor de jocuri de noroc mai sigure în statele americane – „Nu ați urca într-o mașină care nu a trecut controalele de siguranță, așa că de ce ați paria cu un operator care nu are măsurile necesare pentru jocuri de noroc mai sigure?”

CEO-ul companiei de soluții din sfera inteligenței artificiale s-a referit în continuare la mai multe moduri în care aceste tehnologii pot asigura un mediu de joc virtual mai sigur.

Cercetările au arătat că angajații companiilor din industria jocurilor de noroc sunt mai expuși la probleme legate de jocurile de noroc în comparație cu angajații din alte industrii, așadar aceste companii sunt mediul de testare perfect pentru aceste soluții.

Pe tot globul se pot observa mișcări către mai multe reglementări în domeniul jocurilor de noroc, mai ales când vine vorba de detectarea comportamentului cu probleme legate de jocurile de noroc. Totuși, având în vedere că SUA este încă o piață nouă, aceste măsuri sunt încă la început pe continentul nord-american. New Jersey a fost primul stat care a publicat noi cerințe privind analiza datelor în scopul detectării problemelor legate de jocurile de noroc, iar americanii doresc să continue lucrul în această direcție pe baza soluțiilor și experienței existente deja în Europa.

Cum sunt detectate problemele legate de dependența de jocuri de noroc utilizând inteligența artificială?

Aceste soluții constă într-un psiholog virtual bazat pe inteligență artificială. Se folosește un algoritm care este combinat cu informații provenind de la psihologi umani. Se încearcă replicarea evaluării psihologilor umani asupra comportamentului complet al unui jucător de noroc și reproducerea acestui lucru în numărul de jucători activi. Astfel, în fiecare dimineață, operatorul are o nouă analiză de risc pentru fiecare dintre jucătorii activi din ziua precedentă, ceea ce deschide oportunitatea unei detectări mult mai rapide a problemelor.

Această strategie îi permite operatorului să trimită mesaje către clientul individual în funcție de comportamentul lor de jocuri de noroc.

Măsurile de siguranță sunt gândite pentru o creștere sustenabilă a companiilor din industria jocurilor de noroc

Este important ca această evaluare mai sigură a comportamentelor legate de jocurile de noroc să facă parte din regulamente, dar fără a plasa obstacole care ar putea împiedica creșterea unei companii – în schimb, ar trebui promovată creșterea durabilă.

Totodată, se observă că sunt foarte puțini operatori care acționează fără să fie introduse reglementări. Principalul motor pentru noii operatori care doresc să implementeze aceste măsuri de siguranță este introducerea de noi cerințe de reglementare. Aceste noi reglementări nu implică neapărat costuri suplimentare sau nu necesită mai multe resurse, atunci când procesul este automatizat.