Oficialii canadieni spun că un grup de influenceri care nu au mai ajuns în Mexic din cauza comportamentului turbulent în timpul unui zbor vor face față unei anchete, odată ajunși acasă, conform BBC.

 

Într-un briefing, un înalt oficial din domeniul sănătății a declarat că 27 s-au întors. Unii dintre membrii grupului s-ar putea confrunta cu pedepse dure. Un video arată o parte din grupul din avionul lor charter fără măști, în timp ce beau din sticle și fumau. Comportamentul lor a determinat compania aeriană să refuze să îi transporte acasă.

Sunwing Airlines a anulat călătoria de întoarcere pe 5 ianuarie pentru un grup de aproximativ 130 de persoane din Cancun, iar transportatorii Air Transat și Air Canada au anunțat, de asemenea, că vor refuza să îi transporte.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a calificat comportamentul grupului drept o „palmă" dată cetățenilor care au urmat măsurile de distanțare socială, precum și lucrătorilor companiilor aeriene. În franceză, Trudeau s-a referit la ei ca fiind „idioți" și „barbari".

Cei 27 care s-au întors au fost testați pentru depistarea virusului și „au fost verificați cu privire la faptul că au respectat și au urmat toate reglementările de sănătate pe care ar fi trebuit să le urmeze pe parcursul călătoriei lor". Ei au trebuit să prezinte dovada vaccinării împotriva Covid-19, un test PCR negativ și un plan de carantină.

Transport Canada investighează, de asemenea, grupul și ar putea aplica amenzi de până la 5.000 de dolari canadieni pentru fiecare infracțiune.

Rebecca St Pierre, o studentă în vârstă de 19 ani din Trois-Rivieres, Quebec, a declarat pentru Canadian Press că a câștigat călătoria pe Instagram. Ea a spus că a fost testată pozitiv pentru Covid miercuri și că nu știa cum va plăti pentru șederea la hotel. Ea a estimat că aproximativ 30 de persoane din avion au fost testate pozitiv.

„Mă așteptam la o săptămână de relaxare, în care urma să fiu atentă″, a spus ea. „Dar se pare că aceasta se dovedește a fi o călătorie costisitoare pentru ceva care trebuia să fie gratuit". Ea este izolată în Tulum, la sud de Cancun, relatează Canadian Press. Rebecca St Pierre a adăugat că unii călători au plănuit să-și pună vaselină în nas pentru călătoria de întoarcere, într-un efort de a zădărnici testarea Covid.