Noul film despre cel de-al Doilea Război Mondial al lui Mel Gibson, centrat pe figura lui Desmond T. Doss, un soldat american ce a salvat 75 de oameni în timpul conflagrației, care va fi lansat pe 4 noiembrie, s-ar putea număra printre filmele nominalizate la premiile Academiei Americane de Film.

 

„Hacksaw Ridge”, un film original regizat de Mel Gibson, care îi are în distribuție pe Andrew Garfield, Vince Vaughn și Sam Worthington, va fi lansat în cinematografe pe 4 noiembrie 2016, potrivit The Hollywoord Reporter. Lungmetrajul, care este primul efort regizoral al lui Mel Gibson de la „Apocalypto” (2006) povestește despre Desmond T. Doss (jucat de Andrew Garfield), un soldat american care a salvat 75 de bărbați în Okinawa, Japonia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial fără ajutorul armelor. Acesta era de părere că războiul era un fenomen just, însă că a omorî oameni este un lucru greșit. Doss a fost singurul soldat American din timpul celei de-a doua mari conflagrații mondiale care a luptat pe front fără a se folosi de muniție sau arme. El a fost primul contestatar al armelor folosite în război care a câștigat Medalia de Onoare a Congresului American. Președintele american Harry Truman i-a acordat această distincție.

Desmond T. Doss a fost caporal în Armata SUA afiliat Detașamentului Medical al Infanteriei. Acesta a mai fost subiectul documentarului „The Conscientious Objector”. Cariera de actor a lui Mel Gibson a intrat într-un con de umbră începând din 2006, odată cu mediatizarea intensă a problemelor sale cu alcoolul şi a scandalurilor din viaţa lui privată. Din acest motiv, el intenţionează să se "repoziţioneze" în industria de la Hollywood şi să se concentreze aproape exclusiv asupra carierei de regizor. În anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi „cel mai bun film”, în 1995, cu pelicula „Inimă neînfricată/ Braveheart”. Celebrul regizor al filmelor „Patimile lui Hristos” şi „Apocalypto” a revenit în ianuarie 2011 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul „Scăpat de sub control/ Edge of Darkness”. Cel mai recent film al său în calitate de actor este „Eroi de sacrificiu 3”.