Mai multe găuri misterioase au fost descoperite de cercetătorii americani pe fundul Oceanului Atlantic. Acestea par să fie perfect aliniate și nimeni nu știe ce le-a creat, potrivit Sky News.

Oamenii de știință au descoperit o serie de găuri misterioase, „perfect aliniate", în sedimentele aflate la 1,7 mile adâncime pe fundul Oceanului Atlantic.

Acestea au fost observate de către Administrația Națională pentru Oceane și Atmosferă din SUA (NOAA) în timp ce efectua o explorare a fundului oceanului cu ajutorul unui vehicul operat de la distanță. Găurile, care ar putea fi guri de aerisire sau trasee, au fost găsite în sedimentele din apropierea vârfului unui vulcan subacvatic aflat la nord de Azore.

Într-o postare pe Facebook, NOAA a recunoscut că găurile fuseseră raportate anterior în regiune, „dar originea lor rămâne un mister".

„Deși par aproape făcute de oameni, micile grămezi de sedimente din jurul găurilor le fac să pară că au fost excavate de... ceva", a scris agenția înainte de a-și ruga urmăritorii să propună explicații.

Mai multe persoane cred că o mașină a luat mostre de sedimente sau că o rocă s-a deplasat pe fundul oceanului eliberând metanul care a ieșit din interiorul Pământului. Bineînțeles, au fost prezentate și variante precum extratereștrii sau Atlantida.

Explorarea subacvatică trebuia să afle informații despre un lanț muntos scufundat, însă fotografiile surprinse pe 23 iulie i-au nedumerit pe oamenii de știință.

NOAA spune că „dorsala” din mijlocul Atlanticului este locul unor cutremure frecvente și un bazin de izvoare hidrotermale.