Lungmetrajul „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame” a fost marele câștigător la gala MTV Movie and TV Awards 2019, unde a obținut trei trofee, printre care și cel pentru cel mai bun film.

Cu patru nominalizări la aceste premii, „Avengers: Endgame” a primit în cele din urmă trei trofee, printre care și cel pentru cel mai bun film. Totodată, „Game of Thrones”, care s-a încheiat de curând, a primit premiul pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorul Dwayne Johnson a fost onorat cu un trofeu special, Generation Award, la fel și Jada Pinkett Smith, care a plecat acasă cu Trailblazer Award.

MTV Movie and TV Awards este o gală care deschide sezonul filmelor din genul superproducțiilor şi este cunoscută pentru includerea unor categorii de premii neconvenţionale, votate de fani, precum „cea mai înspăimântătoare scenă” și „cel mai bun sărut”. De asemenea, spre deosebire de alte gale, premiile MTV au fost, pentru al treilea an consecutiv, neutre, fiind eliminate categoriile dedicate bărbaților și femeilor.

Ediția de anul acesta a galei MTV Movie and TV Awards a avut loc sâmbătă, în Santa Monica, statul american California, dar numele câștigătorilor au fost făcute publice abia luni seară, odată cu difuzarea show-ului pe postul de televiziune. Gazda spectacolului de la Barker Hangar a fost Zachary Levi, vedeta filmului „Shazam!”. Astfel, premiile acordate au fost următoarele: Cel mai bun film – „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”; Cel mai bun artist de comedie - Dan Levy (David Rose) pentru „Schitt’s Creek”; Cel mai bun debut - Noah Centineo (Peter Kavinsky) pentru „To All the Boys I’ve Loved Before”; Cel mai bun artist într-un serial - Elisabeth Moss (June Osborne/Offred) pentru „Povestea slujitoarei/ The Handmaid’s Tale”; Cel mai bun documentar – „Surviving R. Kelly”; Cel mai bun personaj principal/ erou - Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) în „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”; Cel mai bun sărut - Noah Centineo & Lana Condor (Peter Kavinsky & Lara Jean) din „To All the Boys I’ve Loved Before”; Cel mai bun artist într-un film - Lady Gaga (Ally) în „S-a născut o stea/ A Star Is Born”; Cea mai bună scenă cu bătaie – „Captain Marvel” pentru bătaia dintre Captain Marvel contra Minn-Erva; Cea mai bună gazdă de emisiune TV - Nick Cannon („Wild ‘n Out”); Cea mai înspăimântătoare performanță - Sandra Bullock (Malorie) în „Bird Box”; Cel mai bun reality show – „Love & Hip Hop: Atlanta”; Cel mai bun serial – „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”; Cel mai bun personaj negativ - Josh Brolin (Thanos) în „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”; Cel mai bun personaj de documentar - Ruth Bader Ginsburg („RBG”); Cel mai bun moment muzical – „S-a născut o stea/ A Star Is Born” pentru „Shallow”.