Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin, decedat la vârsta de 71 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Cimitirul Bellu din Capitală, la funeralii participând aproximativ 300 sute de persoane printre care oficialităţi, conducători din lumea sportului, antrenori şi mari campioni ai României.

La sosirea la Cimitirul Bellu, sicriul acoperit cu drapelul României a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenţi.

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a prezentat onorul şi a executat trei salve de artilerie. Fostul canoist era Cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României”, distincţie pe care o primise din partea Preşedinţiei României în 2019 şi deţinea gradul de General de brigadă în retragere al Ministerului Afacerilor Interne.

L-au condus pe ultimul drum oficialităţi, personalităţi şi foşti sportivi precum preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, fostul antrenor de gimnastică Octavian Bellu, campionul olimpic la gimnastică Marius Urzică, fostul patron al FC Rapid, George Copos şi preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa.

La slujba de înmormântare, care a avut loc, marţi, la sediul Clubului Sportiv Dinamo, au participat peste 100 de persoane. Oficiată de doi preoţi, slujba a avut loc în prezenţa familiei şi apropiaţilor, în interiorul Muzeului Clubului Sportiv Dinamo din cadrul complexului sportiv.

Trupul neînsufleţit al multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin a fost depus, luni, la Sala de Trofee a Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare, acolo unde i-au adus un ultim omagiu celui mai titrat canoist român câteva sute de bucureşteni.

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.