Ediția de anul acesta a concursului Miss BumBum, pentru cel mai frumos posterior din Brazilia, s-a încheiat cu o bătaie, după ce una dintre concurente a acuzat-o pe câștigătoare că a apelat la chirurgia estetică pentru a câștiga competiția.

 

Bătaia a izbucnit la scurt timp după ce organizatorii au anunțat câștigătoarea competiției, pe Ellen Santana, model și dansatoare în vârstă de 31 de ani, care a reprezentat în concurs statul Rondônia din nordul Braziliei. La câteva secunde după anunț, o altă concurentă, Aline Uva, o maseuză în vârstă de 27 de ani din Rio Grande Do Sul, sudul Braziliei, i-a smuls câștigătoarei panglica de pe umăr. Uva a calificat competiția drept o farsă și a acuzat-o pe câștigătoare că a apelat la chirurgia estetică pentru a îmbunătăți aspectul posteriorului său.

„Am respectat toate regulile jocului, fesele mele sunt reale, dar ale ei sunt din plastic”, a spus Uva, adăugând: „Miss BumBum este o farsă. Astăzi am putut să dovedesc acest lucru”.

Organizatorii au intervenit pentru a aplana conflictul și pentru a se asigura că panglica Miss BumBum este redată câștigătoarei.

Competiția Miss BumBum este organizată anual în Brazilia, din 2011. Concursul, televizat, a fost inițiat de jurnalistul și antreprenorul Cacau Oliver și are ca scop să premieze „cele mai frumoase fese din Brazilia”. În competiție intră 27 de concurente, reprezentând statele Braziliei, iar în finală ajung 15. Câștigătoarea obține, pe lângă faptul că devine celebră, contracte de promovare în valoare de 50.000 de reali (aproximativ 13.300 de dolari)

După concurs, care a avut loc luni, Oliver a comentat privind conflictul izbucnit că drama este „parte din competiție”.

În premieră anul acesta, printre concurente s-au numărat și doi transsexuali.