Steaua președintelui american Donald Trump de pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, care a fost distrusă pe 25 iulie, va fi înlăturată, potrivit unei decizii luate de consiliul municipal al West Hollywood.

 

„Consiliul municipal al West Hollywood (o localitate din districtul Los Angeles, n.r.) a adoptat în unanimitate decizia de a solicita Camerei de Comerț din Hollywood (administratorul Walk of Fame, n.r.) să înlăture steaua lui Donald Trump de pe Walk of Fame", a anunțat primarul John Duran pe platforma de micro-blogging Twitter.

Potrivit unor surse, printre motivele care au stat la baza acestei decizii se numără atitudinea nepotrivită a lui Donald Trump față de femei, acțiunea de separare a copiilor de părinți la granița cu Mexicul și retragerea din Acordul climatic de la Paris.

Steaua lui Donald Trump - pe care acesta a primit-o pentru contribuția sa la succesul concursului de frumusețe Miss Universe, în 2007, pe când realiza emisiunea „The Apprentice" - a fost vizată în mai multe rânduri de acte de vandalism de când fostul om de afaceri şi prezentator TV a intrat în politică. Cel mai recent act de vandalism a avut loc pe 25 iulie, când un bărbat, Austin Clay, a distrus steaua cu un instrument de foraj electric.

Poliţia l-a reţinut pe Clay, în vârstă de 24 de ani, sub acuzația de vandalism. Individul, care nu a dezvăluit de ce a recurs la acest gest, a fost eliberat pe o cauţiune de 20.000 de dolari. Clay riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani dacă va fi găsit vinovat.

În prezent, pe Walk of Fame există peste 2.600 de stele în zona Hollywood Boulevard - Vine Street din Los Angeles, California.

Stelele sunt oferite actorilor, muzicienilor, regizorilor, producătorilor, grupurilor teatrale și muzicale, personajelor celebre, în semn de recunoaștere a contribuției acestora la dezvoltarea industriei de divertisment. O populară destinație turistică, Walk of Fame este vizitat anual de milioane de persoane.