Un băiat ucrainean în vârstă de 11 ani a traversat singur frontiera cu Slovacia având asupra lui doar o sacoşă din plastic, paşaportul şi un număr de telefon scris pe mână, a anunţat duminică poliţia slovacă, potrivit AFP.

„A venit singur de la Zaporojie întrucât părinţii lui au fost nevoiţi să rămână în Ucraina'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Denisa Bardyova. Băiatul, care a ajuns sâmbătă, a fost luat în primire de voluntari şi a primit alimente şi răcoritoare.

Armata rusă a cucerit vineri centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, unde tirurile de artilerie au declanşat, potrivit ucrainenilor, un incendiu, pentru care Moscova a refuzat să-şi asume responsabilitatea.

Mama băiatului l-a pus într-un tren cu destinaţia Slovacia, însă nu l-a putut însoţi întrucât trebuie să rămână să-şi îngrijească mama cu dizabilităţi.

„Sunt foarte recunoscătoare că aţi salvat viaţa copilului meu'', a declarat duminică Iulia Pisetskaya într-un mesaj video publicat pe Facebook. „În mica voastră ţară sunt oameni generoşi''.

Poliţia a scris pe Facebook că băiatul „a câştigat simpatia tuturor datorită zâmbetului, curajului şi hotărârii demne de un adevărat erou''.

Voluntari locali au contactat rudele băiatului din Slovacia, care au venit după el şi l-au dus la Bratislava.

Video aici: https://www.facebook.com/ministerstvovnutraSR/videos/997733561138871/?t=5