Trupa Aerosmith a anunţat anularea concertelor programate în această vară în cadrul turneului european pe fondul incertitudinii legate de logistica călătoriilor şi de prezenţa restricţiilor în contextul pandemiei de Covid-19, relatează marţi contactmusic.com.

Steven Tyler şi colegii săi de trupă urmau să plece în turneu în iunie şi iulie, însă au luat decizia de a anula concertele din cauza „prezenţei continue a restricţiilor privind Covid-19 şi a altor probleme'', dar şi pentru a-şi proteja fanii şi membrii echipei.

„Cu profund regret trebuie să anunţăm că turneul nostru european, programat să aibă loc în iunie şi iulie 2022, a fost anulat'', se arată într-o declaraţie publicată pe conturile trupei de pe reţelele sociale.

„Am continuat să monitorizăm situaţia Covid-19 în curs şi, având în vedere incertitudinea legată de logistica călătoriilor şi de prezenţa continuă a restricţiilor privind Covid-19 şi a altor probleme, a devenit clar că nu va fi posibil să mergem mai departe cu spectacolele noastre estivale din regiune. Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea fanilor noştri este prioritatea noastră numărul unu. Vom reveni să cântăm rock cu toată lumea şi sperăm să avem veşti interesante de anunţat în curând'', se arată în mesaj.

Legendarii rockeri, care au lansat primul album, „Aerosmith'', în 1973, şi-au amânat deja de două ori spectacolele, care trebuiau să aibă loc iniţial în 2020.

Concertele urmau rezidenţei trupei Aerosmith de la Park MGM's Park Theater din Las Vegas, ultima reprezentaţie din cadrul seriei „Deuces Are Wild'' având loc pe 15 februarie 2020.

Chitaristul Joe Perry a declarat anterior că ar dori să înregistreze un nou album cu Aerosmith „la momentul potrivit''. Muzicianul în vârstă de 71 de ani precizase că se simte inspirat să facă muzică nouă cu trupa - care îi include, alături de Steven Tyler, pe Joey Kramer, Brad Whitford şi pe Tom Hamilton - după timpul petrecut în studio alături de colegii săi de trupă din Hollywood Vampires, Alice Cooper şi Johnny Depp, la înregistrarea LP-ului din 2019 „Rise''.

Cel mai recent album de studio al trupei Aerosmith, formată la Boston în 1970, este „Music from Another Dimension!'', lansat în 2012.