Bhutan, Maroc şi Marea Britanie se numără printre cele mai bune zece destinaţii turistice pentru anul 2020 potrivit unei liste realizate de Lonely Planet, care a luat în considerare caracterul actual, experienţele unice oferite, precum şi potenţialul de „a uimi”.

 

Bhutan - pentru sustenabilitate. Este singura țară din lume cu emisii negative de dioxid de arbon, iar regatul are în plan să devină prima nație complet organică până în 2020.

Marea Britanie - pentru peisajele superbe, tradiționalul pește cu cartofi prăjiți, viața marină abundentă, fosilele din stâncile vechi, castele de nisip, delfini și alte activități oferte de coastele regatului.

Macedonia de Nord - pentru celebra sa gastronomie, tradițiile vechi, natură, lacul Ohrid inclus în patromoniul mondial UNESCO și recent lansatul High Scardus Trail, un traseu de plimbare de 495 de kilometri pe cele mai dramatice piscuri ale sale.

Aruba - este un centru de testare pentru soluțiile de energie regenerabilă propuse de alte țări și vrea să interzică obiectele din plastic de unică folosință și ecranele solare care distrug recifele până în 2020.

Eswatini (fosta Swaziland) - un aeroport nou, infrastructură îmbunătățită, parcuri, capitala sunt aspecte avute în vedere pentru a crește numărul turiștilor.

Costa Rica - pentru biodiversitatea vastă, cu leneșii ascunși în copaci, broaștele otrăvitoare și balenele din Pacific. Fraza "pura vida" (viață pură) este mai mult decât o zicală, este un stil de viață.

Olanda - Amsterdam este celebru, dar această țară merită vizitată pentru rețeaua de trenuri excelentă cu care poți explora oraşe uimitoare. Sunt potrivite pentru vizite lunile aprilie şi mai, când sunt sărbătorite Ziua Regelui, Ziua Eliberării şi când are loc ediţia de anul viitor a concursului Eurovision.

Liberia - pentru plaje idilice, staţiunile pentru surferi, precum Robertsport, Parcul Naţional Sapo, unde ai şansa să dai peste cimpanzei, elefanţi şi hipopotami pitici.

Maroc - pentru cultura veche, posibilităţile de cazare sustenabile şi restaurantele cu produse de sezon, dar şi pentru centrele wellness care îmbină yoga cu surfing-ul.

Uruguay - pentru coasta de 660 de kilometri cu Río de la Plata şi Oceanul Atlantic, o industrie a vinului înfloritoare, ape termale, această ţară are câte ceva pentru fiecare.