Designerul român Stephan Pelger, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit mort în locuința sa din Sectorul 2 al Capitalei. După unele surse, s-ar fi spânzurat.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 8 au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 2, se află o persoană decedată.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre designerul Stephan Pelger. La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constat decesul.

„În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, transmite Poliția Capitalei.

Primele informații arată că designerul s-a sinucis.

Stephan Pelger era unul dintre cei mai apreciați designeri din România, pasiunea sa pentru modă fiind cunoscută, precum și modul în care a îmbrăcat, de-a lungul anilor, mai multe vedete din România.

De mai bine de 10 ani, Stephan Pelger suferea de insomnie, ceea ce a dus la depresie. El a povestit, într-o emisiune de televiziune, în urmă cu mai mult timp, că s-a internat de bunăvoie într-un centru de dezintoxicare, pentru că ajunsese să ia peste 40 de pastile pe zi pentru a putea dormi. De asemenea, el a povestit că depresia l-a acaparat încă din copilărie și că nu a găsit tratament în medicina modernă.

Stephan Pelger avea 43 de ani.

Ultima postare pe Facebook a lui Stephan Pelger datează din 6 iunie: „La mulți ani Tata ne este dor de tine îmi este foarte dor de tine. Odihnește-te”, fiind un mesaj pentru tatăl său decedat

 

Cine a fost Stephan Pelgren

Stephan Pelger s-a născut în octombrie 1980, în Brașov. A fost unul dintre cei mai cunoscuți designeri români, atât la nivel național cât și internațional.

La vârsta de 1 an, Stephan Pelger a fost înfiat de o familie de naționalitate germană. A fost crescut cu iubire și educație, mama fiind muziciană, iar tatăl preot al Biseicii Negre din Brașov. Stephan Pelger a fost pasonat de artă încă din copilărie. Designerul a povestit de mai multe ori cum desena de la vârsta de trei ani.  

„Dragostea pentru modă este o vocaţie, de la 2 – 3 ani, desenez, pictez, am început să studiez pian, vioara, flaut. Până la urmă am ales designul vestimentar, tot de mic îmi plăcea să mă îmbrac frumos, părinţii mei m-au susţinut, m-au îndreptat către această direcţie, nu mi-au spus: „Vreau să devii preot ca tata sau muzician ca mama”, a spus Stephan Pelger, în cadrul unui interviu.

La vârsta de 10 ani, Stephan Pelger deja desena colecții de modă inspirate din Audrey Hepburn pentru prima sa muză, o mătuşă din Elveţia.

Stephen Pelger a fost pasionat de modă și de eleganță. Pentru a ajunge la nivelul de acum, designerul a început de jos, de la decorarea vitrinelor. A trecut prin fiecare etapă, de la mașina de cusut, la atașarea accesoriilor. De asemenea, lucrat ca stilist la televiziunea germană, la Schella Kann, o casă de haute-couture care face costume pentru opera din Viena, sau pentru producătorul de caşmir Di Vercallo.

În anul 2011, designerul de modă și-a deschis primul magazin în München. Fiind la început de drum, avea un singur angajat și a investit doar 10 mii de dolari. În prezent, Stephen Pelger avea 600 de cliente fidele, dintre care 250 îl vizitau frecvent în atelierul său din București.