Personalul care se ocupă de bagaje la aeroportul Heathrow a adus un omagiu solistului Freddie Mercury, care ar fi împlinit miercuri 72 de ani. Legendarul muzician a fost, înainte să ajungă celebru, unul dintre cei care cărau bagajele călătorilor în aerogara londoneză.

Lucrătorii de la benzile de bagaje din aeroportul Heathrow au repetat mișcările de dans cu coregraful Lyndon Lloyd pentru a marca ziua de naștere al legendarului solist al trupei Queen. Titlurile pieselor interpretate de Mercury au apărut și pe panourile de afișaj ale terminalului de sosiri din aeroport. Mai mult, orice pasager care putea dovedi că se numește Freddie, Frederick sau Farrokhcan a avut acces gratuit la salonul clasa I al British Airways.

Acțiunea a avut în vedere și promovarea peliculei „Bohemian Rhapsody”, un film biografic regizat de Bryan Singer, urmărind cariera starului muzical. Filmul are premiera în România pe 2 noiembrie.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea ei, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. Artistul a murit la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că este bolnav de SIDA.

Piese ca „Bohemian Rhapsody” şi „Don't Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta „We Are The Champions”, „Killer Queen”, „Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente antologice, iar „We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.