Copilul de aur al fotbalului argentinian, Diego Armando Maradona, a trăit o viață tumultoasă dincolo de teren. A avut o nuntă spectaculoasă în Buenos Aires cu Claudia Villafane, iar ultimii ani i-a petrecut la Rocio Oliva. Are două fiice la care ținea foarte mult, dar și copii nelegitimi.

Căsătoria cu Claudia Villafane, cea pe care Maradona a considerat-o femeia vieții sale, a fost cea mai spectaculoasă. Nu a fost o simplă celebrare, ci mai degrabă un fel de Luna Park mediatic, susțin jurnaliștii de la Corriere dela Sera. Marele fotbalist a povestit că în cazul Claudiei a fost dragoste la prima vedere, mai puțin romantică, dar cu note de senzualitate, el declarându-se atras de posteriorul primei soții.

Pe 7 noiembrie 1989, Maradona i-a spus „Da” Claudiei. La nunta lor au venit din Europa 200 de invitați VIP, cu un avion privat, printre aceștia numărându-se fotbaliști, jurnaliști și cântăreți celebri, ca Franco Califano și Fausto Leali. Pe aceștia nu îi cunoștea personal, dar îi aprecia mult, mai ales pentru melodia „A chi”, foarte cunoscută în Argentina de pe genericul unei telenovele.

Invitații au participat la o petrecere de bun venit, la care au fost mese îmbelșugate cu 300 kilograme de „asado” și un miniconcert al cântărețului invitat, Fausto Leali, iar apoi Maradona a organizat petrecerea burlacilor care a făcut valuri în lumea mondenă. În timpul nunții, Claudia a purtat o ținută de vis, creată de designerul Elsa Serrano.

Corriere de la Sera susține că evenimentul a fost considerat „nunta secolului”, însă căsnicia cu Claudia a fost una presărată cu lumini și umbre. Din dragostea lor au venit pe lume cele două fiice, Dalma și Giannina, dar relația a fost condimentată de infidelitățile fotbalistului. După 13 ani de viață în doi, Maradona este cel care a cerut divorțul, iar ulterior acesta a mărturisit că l-a costat mult divorțul.

În spatele escapadelor amoroase era omul său de încrederere, fizioterapeutul Salvatore Carmando. Veșnic client al restaurantelor La Sacrestia din Posillipo și al Hotelului Vesuvio, despre Maradona circula legenda că femeile îi erau „livrate” direct în camera de hotel.

La Milano se simțea ca la el acasă, își petrecea serile între pizzeria Santa Lucia și Hotel Principe di Savoia. Printre flirturile sale celebre se numără cel cu o jurnalistă celebră a televiziunii italiane, Heather Parisi.

A avut, pe lângă fiicele legitime, și copii din relații extraconjugale. Din relația cu Cristina Sinagra, mare iubitoare a echipei de fotbal din Napoli, s-a născut Diego Armando Maradona Junior, care a făcut obiectul unei lupte aprige pentru recunoașterea legitimității. Pe Sinagro a cunoscut-o chiar în fața vestiarului, însă relația cu ea a fost mereu un subiect de scandal în presă pentru disputele dintre ei.

Claudia și Cristina au fost însărcinate cu copiii lui Maradona aproape în aceeași perioadă, iar știrea că Sinagra este însărcinată l-a înfuriat mult pe fotbalist, relatează jurnaliștii de la Corriere dela Sera.

În schimb, fotbalistul l-a recunoscut pe micul Diego Fernando, născut din relația cu Veronica Ojeda. Femeia este faimoasă în Argentina, fiind autoarea unei biografii necenzurate a campionului.

A avut alți trei copii nelegitimi în perioada petrecută în Cuba și o fiică, Magali, adoptată după ce mama sa biologică a abandonat-o.