Pasiunea actorului Leonardo DiCaprio pentru pantaloni scurți cargo, pe care îi poartă în aproape orice ocazie, de peste un deceniu, a devenit subiectul unei ode compuse de Chris Martin, solistul trupei Coldplay.

Chris Martin a cântat în premieră acest cântec la o gală organizată de fundația caritabilă înființată de Leonardo DiCaprio, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Sonoma, California. Trupa Coldplay a fost invitată să susțină un recital la acest eveniment și, înainte de acesta, Chris Martin s-a prezentat pe scenă pentru un moment solo, o odă închinată pantalonilor scurți ai lui DiCaprio.

„Îl studiez îndeaproape de cinci-șase ani și ce mi-a devenit clar a fost incredibilul său angajament față de industria pantalonilor scurți cargo. Ăsta e un tip, a văzut pantalonii scurți cargo și și-a spus: «Îi voi salva de la dispariție. Ar fi trebuit să dispară din modă în urmă cu 25 de ani. Personal, voi finanța această, să spunem, renaștere a pantalonilor scurți cargo»”, a spus Martin, potrivit unor înregistrări video publicate de un martor pe platforma de socializare online Instagram.

Apoi celebrul muzician a interpretat o odă care a început cu versurile: „Bună, sunt Leo. Ce mai faceți?/ E o latură tristă a mea pe care vreau să o arăt/ În toate filmele mele sunt starul, vă jur/ Dar ei nu mă lasă să port ceea ce vreau să port/ Vedeți voi, am o ținută despre care cred că este în regulă/ Atât de mult cred asta încât o port mereu/ Veți găsi o sută de perechi pe raftul meu/ Așa că spuneți regizorului că îmi aleg singur hainele/ Pantalonii mei scurți cargo, pantalonii mei scurți cargo”.

Piesa include și apelative ale lui DiCaprio din filmele acestuia, inclusiv „Romeo + Juliet” și „Aviatorul”, iar Chris Martin nu uită să menționeze că eroul acestuia din „Titanic” ar fi supraviețuit aisbergului dacă ar fi purtat pantaloni scurți.

Potrivit publicației The Hollywood Reporter, piesa nu va fi lansată cel mai probabil ca single, dar gala caritabilă a strâns 15 milioane de dolari pentru fundația lui Leonardo DiCaprio. Mesager al păcii pentru ONU, Leonardo DiCaprio, recompensat cu premiul Oscar în 2016, este una dintre vedetele de la Hollywood care susține de foarte mulţi ani cauza ecologistă, iar, din 1998, fundația sa a donat peste 80 de milioane de dolari pentru campanii dedicate mediului.