Un cățeluș mutant s-a născut cu 5 picioare și 2 cozi. Adăpostul Casas Cuna din Puntarenas, în Costa Rica, a preluat cățelul după ce proprietarii săi au declarat că nu îl pot îngriji și nici nu pot plăti tratamentul de care are nevoie.

 

Centrul, care a botezat cățelușul „Mia”, oferă periodic informații despre evoluția sa. Centrul a distribuit un videoclip în care cățelușul bea dintr-un bol cu apă, însoțit de mesajul: „Priviți-o pe Mia cum bea apă. Mâine suntem ocupați cu deparazitarea ei".

Piciorul și coada în plus ale cățelușei sunt situate lângă coloana vertebrală, lângă stomac. Adăpostul a declarat că Mia suferă de diaree și constipație din cauza bolii sale genetice, relatează Mirror. De asemenea, are două vaginuri și două anusuri. Cățelușa mutantă își face nevoile prin ambele, potrivit fondatoarei Casas Cuna, Sharon Solano. Se pare că procesul îi provoacă cățelușei un oarecare disconfort.

Drept urmare, Casas Cuna caută ajutor financiar pentru ca patrupedul să poată fi supus unei intervenții chirurgicale. Veterinarii trebuie să facă mai întâi radiografii și o ecografie pentru a înțelege pe deplin starea cățelușei și pentru a înțelege cum pot avansa cel mai bine cu tratamentul ei. Frații lui Mia s-au născut cu toții normali și au fost deja adoptați de familii.