La treisprezece ani după ce James Cameron a lansat filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, „Avatar", regizorul a prezentat în sfârşit marţi, la Londra, premiera mult aşteptatei continuări a acestei pelicule, transmite Reuters.

 

„Avatar: The Way of Water" poartă publicul înapoi în lumea fermecătoare din Pandora, unde în primul film nativii albaştri Na'vi s-au luptat cu coloniştii umani pentru resursele naturale de pe această lună.

Cu o acţiune plasată mai bine de un deceniu mai târziu, „The Way of Water" îi readuce pe marile ecrane pe actorii Sam Worthington şi Zoe Saldana în rolurile Jake Sully, respectiv Neytiri, acum părinţii a cinci copii.

Viaţa lor tihnită în jungla paradisiacă este întreruptă de revenirea „Oamenilor Cerului", numele dat de Na'vi oamenilor, care îl caută pe Sully. Pentru a-şi proteja familia şi tribul, Sully, Neytiri şi copiii lor fug în teritoriul îndepărtat şi caută refugiu la clanul oceanic Metkayina.

Având corpurile şi aptitudinile adaptate vieţii în pădure, membrii familiei trebuie să înveţe rapid „calea apei" pentru a supravieţui în timp ce se confruntă cu iminenta ameninţare a inamicului lor.

„Aceasta a fost o muncă ce s-a întins cu dragoste pe parcursul unui deceniu, deci este grozav să o pot împărtăşi în sfârşit", a declarat Worthington pentru Reuters la premiera mondială a filmului.

„Aceasta este o poveste sfâşietoare, este măreaţă, este foarte puternică, sperăm că va prinde (la public), dar nu este copia de carbon a primei, ci chiar am extins lumea, am extins această familie", a adăugat el.

Saldana a spus că revenirea la rolul său din „Avatar" a fost „emoţionantă". „A fost incitant, a fost şi foarte înfricoşător pentru că, evident, Jim ridicase miza pentru el însuşi, iar asta însemna că toată lumea avea să aibă de-a face cu o nouă provocare", a declarat ea referindu-se la James Cameron.

Sigourney Weaver o interpretează pe Kiri, fiica adoptată de Neytiri şi Sully. Mama ei biologică este doctorul Grace Augustine, pe care Weaver a interpretat-o în filmul original.

„Totul a fost o aventură atât de uimitoare", a spus ea.

Lansat în 2009, „Avatar" se situează în fruntea filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 2,9 miliarde de dolari americani obţinuţi în urma vânzărilor de bilete la nivel mondial.

Patru filme „Avatar" sunt planificate până în 2028.

„Nu am avut niciodată îndoieli că această zi va veni pentru că citisem toate cele patru scenarii, dar cred că enormitatea sarcinii, de a construi lumi, creând acest nivel de detalii cu totul nou, a fost dificil", a declarat producătorul Jon Landau, adăugând că mare parte din cel de-al treilea film a fost deja filmată.

„Vom continua să explorăm noi locuri pe Pandora, vom continua să întâlnim clanuri noi şi diverse", a precizat el.