Actriţa Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Applegate a devenit celebră în adolescenţă datorită rolului Kelly Bundy din serialul American „Married… with Children”. De asemenea, aceasta a câştigat şi un premiu Emmy pentru rolul Amy, sora lui Rachel, din serialul Friends.

„A fost o călătorie ciudată. Dar m-au sprijinit mult oamenii pe care îi cunosc, care au şi ei această afecţiune”, a scris actriţa pe Twitter, marţi.

Aceasta a solicitat să i se respecte dreptul la intimidate.

Actriţa, care joacă în serialul „Dead To Me”, a adăugat: „A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, drumul continuă. Cu excepţia cazului în care (cineva) încearcă să-l blocheze”.

Actriţa, în vârstă de 49 de ani, a primit aprecieri pentru rolurile sale din seriale TV precum „Jesse” şi „Samantha Who?”. În plus, rolul său din serialul „Dead to Me” i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.

Applegate a făcut parte, de asemenea, din formula iniţială a Pussycat Dolls, pe vremea când aceasta era o trupă burlescă.

Actriţa s-a remarcat şi în lungmetraje, precum „Anchorman: The Legend of Ron Burgundy” (2004) şi continuarea acestuia, „Anchorman 2: The Legend Continues”, „Bad Moms” (2016), „The Sweetest Thing” (2002) sau „Crash Pad” (2017). Ea a evoluat şi pe scena din Broadway, în producţia „Sweet Charity” (2005).

În SM, stratul protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării - cunoscut sub numele de mielină - se deteriorează. Sistemul imunitar atacă în mod eronat mielina, provocând cicatrici sau scleroză. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase - precum scurtcircuitul cauzat de un cablu electric deteriorat. În cazul în care procesul nu este tratat, în cele din urmă, afecţiunea poate provoca neurodegenerare permanentă.

În 2008, Applegate a suferit o dublă mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân. Ea a optat pentru această intervenţie după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1.

Applegate este căsătorită cu Martyn Enable, membru fondator al trupei de rock alternativ din anii '90 Porno for Pyros.