Un șofer neatent a intrat cu mașină în toaleta unui templu din Japonia. Accidentul s-a produs în timp ce bărbatul dădea cu spatele. El a avariat ceea ce experții spun că este cea mai veche toaletă din Japonia.

O clădire despre care se crede că adăpostește cea mai veche toaletă din Japonia s-a confruntat luni cu cea mai mare amenințare din ultimele secole, atunci când un șofer a intrat din greșeală cu mașina în ea, potrivit oficialilor locali.

Koudou Uno, un purtător de cuvânt al Templului Tofukuji din Kyoto, a declarat că ușile toaletei din lemn, veche de aproximativ 600 de ani, au fost deteriorate în urma incidentului. Toaleta a fost construită în prima jumătate a perioadei Muromachi (1336-1573), potrivit lui Uno.

„Toaleta este un artefact istoric, așa că, în mod natural, am fost foarte triști când a fost deteriorată", a spus el, potrivit CNN.

Uno a mai spus că administrația templului analizează cea mai bună modalitate de a restaura ușile deteriorate, care măsoară 2,4 metri înălțime și 2,8 metri lățime.

„Am fost recunoscători că nimeni nu a fost rănit și că putem repara ușile toaletei - există o oarecare fericire în această nenorocire", a adăugat Uno.

Obiectivul are porecla „toaleta pentru o sută de persoane" deoarece mai mult de 100 de călugări stagiari au folosit-o până la începutul erei Meiji, în jurul anului 1868, a explicat Uno. Fiecare parte a toaletei este dotată cu 20 de găuri.

Toaleta este închisă publicului de peste un secol și a fost numită bun cultural important de către guvernul japonez în 1902. Potrivit lui Uno, este cea mai veche latrină rămasă în picioare la un templu budist Zen din Japonia.