Un robot care are o înălțime de peste 18 metri și cântărește 24 de tone a fost testat în Japonia, acesta urmând să fie folosit în industria divertismentului.

Un robot uriaș, bazat pe un personaj dintr-o serie clasică de desene animate, a fost testat în oraşul japonez Yokohama. El seamănă cu un robot din „Mobile Suit Gundam”, un popular serial TV de la sfârşitul anilor 1970.

Robotul are o înălţime de peste 18 metri şi cântăreşte 24 de tone, fiind construit din aproximativ 200 de piese realizate dintr-un amestec de oţel şi plastic armat cu fibră de carbon. Mașinăria uriașă poate să meargă, să se aplece, să îngenuncheze și să gesticuleze.

Robotul este utilizat pentru divertisment. Atracţia urma să se deschidă în octombrie 2020, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, inaugurarea va fi amânată.

„Această decizie a fost luată pentru a asigura sănătatea şi siguranţa fanilor şi a angajaţilor noştri ca răspuns la răspândirea mondială a COVID-19”, au declarat, într-un comunicat, reprezentanții companiei care deține robotul.