Peru deschide Machu Picchu după șapte luni, dar pentru un singur turist. E primul vizitator căruia îi este permis accesul în citadelă din martie încoace. Faimosul sat incaş îşi va deschide din nou porţile şi pentru alţi turişti începând de luna viitoare, dar la capacitate redusă.

Peru a deschis din nou spre vizitare ruinele din Machu Picchu, pentru un singur turist japonez. El a aşteptat aproape șapte luni să intre în citadela incaşă, blocat în ţara andină din cauza pandemiei.

Jesse Takayama a venit la mijlocul lunii martie în oraşul Aguas Calientes, la poalele munţilor pe care sunt ruinele satului incaş. Plănuia să stea doar câteva zile, însă pandemia l-a prins acolo. Aşa că a făcut o cerere, măcar să fie lăsat să-şi ducă la bun sfârşit planul.

Cererea a fost aprobată în cele din urmă chiar de Alejandro Neyra, ministrul Culturii din Peru, care spune că „japonezul a venit în Peru visând să poată vizita (n.r. ruinele). El a intrat în cele din urmă alături de şeful parcului, pentru a putea apoi să se întoarcă în ţara sa".

Cu biletul în mână încă din martie, Takayama e primul turist care vizitează runiele citadelei construite cu peste 500 de ani în urmă de la începutul pandemiei. Ministrul Culturii spune că Machu Picchu va fi redeschis pentru turişti începând din noiembrie, dar la o capacitate redusă, de doar 30%, adică 675 de vizitatori pe zi.