Biserica Sfântului Mormânt din Israel s-a redeschis pentru credincioși după o perioadă în care a fost închisă din cauza pandemiei. Autoritățile au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp.

După ce gradul de răspândire a pandemiei a scăzut, Israelul a accelerat implementarea măsurilor de relaxare și a anunțat redeschiderea unor biserici și locuri de rugăciune. Astfel, unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Israel, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la începutul acestei săptămâni.

Deschiderea bisericilor a venit și cu reguli de siguranță, astfel că autoritățile bisericești au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp, solicitându-le să păstreze distanța socială și să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanței sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măștii de protecție.

În același timp, Israelul face pași importanți spre a eradica complet pandemia și a reporni turismul. Au fost redeschise treptat școlile, piețele, parcurile naționale și, începând cu 3 mai, în Israel a repornit turismul intern, fiind deschise inițial pensiunile de mici dimensiuni și apoi hotelurile medii.