Numeroase staruri, precum Renee Zellwegger, Al Pacino, Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio, au participat, luni seară, la banchetul anual al nominalizaţilor la premiile Oscar, organizat în cartierul Beverly Hills din Los Angeles.

Actorii Laura Dern, Robert de Niro, regizorii Taika Waititi și Bong Joon Ho, zeci de producători, monteuri, designeri de costume, realizatori de documentare și muzicieni nominalizați în cele 24 de categorii ale premiilor Oscar s-au numărat printre participanții la banchetul de luni, care a fost deschis printr-un moment de reculegere în memoria baschetbalistului american Kobe Bryant, laureat al premiului Oscar, ce a murit într-un accident de elicopter duminică, la vârsta de 41 de ani.

În 2018, Bryant a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat, pentru „Dear Basketball”.

Banchetul nominalizaților la Oscar este o ocazie anuală de a interacționa social, dar și de a face o tradițională fotografie de grup. Marii absenți de la banchetul de anul acesta au fost Joaquin Phoenix, considerat favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Joker”, dar și Scarlett Johansson și Adam Driver, nominalizați pentru interpretarea din „Marriage Story”.Ca de obicei, în timpul banchetului, producătorii galei i-au rugat pe viitorii câștigători să își pregătească discursuri de acceptare cât mai scurte, de preferat de maximum 45 de secunde, mai ales că, de anul trecut, ceremonia a fost redusă cu 30 de minute, la trei ore.

Meniul banchetului de luni seară a fost exclusiv vegetarian, cu brânză vegană, micro-ierburi, ciuperci fripte, orez și vinuri aduse ca, de obicei, de la podgoria cineastului Francis Ford Coppola. Academia americană continuă astfel o tendință a acestui sezon de premii, după ce alte două gale prestigioase, cea a Globurilor de Aur și cea a Sindicatului actorilor americani, au servit meniuri exclusiv vegetariene.

De altfel, Academia a anunțat, luni, că și meniul care va fi servit anul acesta la banchetul organizat în mod tradițional după gala premiilor Oscar va fi 70% vegetarian.

Gala premiilor Oscar 2020 va avea loc pe 9 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cele mai multe nominalizări le-a primit anul acesta pelicula „Jocker”, 11. „Once Upon a Time in Hollywood”, „1917”, „The Irishman” au primit câte 10 nominalizări.

Ediția de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru, potrivit televiziunii ABC, care difuzează live evenimentul. Marele câștigător al ediției de anul trecut a premiilor Oscar a fost lungmetrajul „Green Book”, de Peter Farrelly, desemnat cel mai bun film.