Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", a anunţat sâmbătă că va dona 1 milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul unor organizaţii de caritate care sprijină persoanele vulnerabile pe durata stării de izolare la domiciliu, informează BBC.

Jumătate din această sumă va fi donată asociaţiei Crisis, care sprijină persoanele fără adăpost, iar cealaltă jumătate va ajunge în conturile organizaţiei Refuge, care oferă ajutor pentru victimele abuzurilor domestice.

J.K. Rowling a făcut acest anunţ pe Twitter în cadrul seriei de evenimente ce marchează - folosind hashtagul #HarryPotterDay - Ziua Internaţională Harry Potter, sărbătorită în fiecare an pe 2 mai.

Totodată, sâmbătă a fost ziua ce a marcat aniversarea unui eveniment major relatat în cărţile publicate de celebra scriitoare britanică.

„Astăzi, celebrăm a 22-a aniversare a Bătăliei de la Hogwarts, dar voi fi sinceră cu voi şi vă spun că ar fi nepotrivit să vorbesc despre decese fictive. Prea mulţi oameni şi-au pierdut rudele în lumea reală", a scris cunoscuta romancieră într-un mesaj pe Twitter.

J.K. Rowling, care a scris multe dintre poveştile sale incluse în seria "Harry Potter" în timp ce locuia la Edinburgh, a mai spus că multe persoane vulnerabile, care sunt fără adăpost sau au o relaţie abuzivă cu partenerii lor de viaţă, suferă foarte mult în această perioadă de izolare la domiciliu.