Actorul francez Alain Delon a declarat, într-un interviu acordat revistei Paris Match, la împlinirea a 60 de ani de carieră, că va „părăsi această lume fără regrete”.

 

Publicația franceză Paris Match a scos pe piață, joi, o ediție a sa specială, consacrată celor 60 de ani de carieră ai veteranului actor. „Viața nu îmi mai oferă mare lucru. Am cunoscut tot, am văzut tot. Dar, mai ales, urăsc această epocă, mă face să vomit", a explicat actorul în vârstă de 82 de ani, la finalul interviului acordat vedetei TV Valérie Trierweiler, publicat sub titlul „Eu, Delon: interviul vieții sale”. „Există acești oameni pe care îi urăsc. Totul este fals, toată este falsă. Nu mai există respect, nu se mai respectă cuvântul dat. Contează doar banii. Auzi vorbindu-se despre crime pe tot parcursul zilei. Știu că voi părăsi această lume fără regrete” a declarat Alain Delon, care a vorbit în acest interviu despre cariera sa, relațiile dificile cu familia, femeile pe care le-a iubit și prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toți au murit”, a declarat starul clasicului de acum film „Ghepardul”. Întrebat dacă în prezent are o relație sentimentală, actorul a spus că nu „a găsit acea femeie”. „Nu spun că nu există candidate. Sunt zece, dar niciuna nu se potrivește celei cu care vreau să îmi sfârșesc viața. (...) Aș putea să mă căsătoresc cu o femeie, dacă ea ar fi gata să mă însoțească până la final”, a spus actorul.

Alain Delon a mai spus că filmările pentru „ultimul său lungmetraj”, care ar trebui să fie regizat de Patrice Leconte și în care ar trebui să joace alături de Juliette Binoche, „au fost amânate”. Dar și-ar dori să urce și pe scena de teatru „pentru o ultimă oară”.

Cel mai recent lungmetraj în care a jucat Alain Delon datează din 2008, „Astérix la jocurile olimpice”, de Frédéric Forestier și Thomas Langmann, în care actorul a jucat rolul lui Iulius Cesar. De asemenea, pe scena de teatru a jucat cel mai recent în spectacolul „Une Journée ordinaire”, de Eric Assous, în 2011 și 2013. Anul trecut, Alain Delon a venit la Cluj-Napoca, unde a primit premiul de excelență la gala Transilvania International Film Festival (TIFF).