Legendarul astronaut american Buzz Aldrin, membru al misiunii Apollo 11 şi al doilea om care a păşit pe Lună, a anunţat că s-a căsătorit vineri, chiar în ziua în care a împlinit 93 de ani, cu iubita lui cu care este împreună de mai mulţi ani, relatează AFP.

 

Buzz Aldrin şi Anca Faur, vicepreşedinte executiv al Buzz Aldrin Ventures, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private.

„La cea de-a 93-a aniversare (...) sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, dr. Anca Faur, ne-am căsătorit", a scris Aldrin pe Twitter, postând o fotografie cu el şi Anca Faur, în vârstă de 63 de ani, potrivit mass-mediei americane.

„Am fost uniţi în sfânta taină a căsătoriei într-o mică ceremonie privată la Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca doi adolescenţi fugari", a mai scris astronautul american.

Potrivit profilului său de LinkedIn, Anca Faur a obţinut titlul de doctor în inginerie chimică în 1996 la Universitatea din Pittsburgh. Înainte de a lucra la Buzz Aldrin Ventures, ea a fost angajată a companiilor din industria chimică Union Carbide şi Johnson Matthey.

În urmă cu trei decenii, Anca Faur a plecat din România în Statele Unite ale Americii, locul unde avea să își întâlnească viitorul soț. De loc din Deva, românca este doctor în chimie și chiar a inventat mai multe brevete.

Ulterior, Anca Faur a devenit manager al unei companii importante din SUA, care se ocupa de comercializarea produselor chimice. Românca a mai fost căsătorită cu Eliodor Ghenciu, dar s-au separat în 2012.

Înainte de căsătoria cu Anca Faur, Buzz Aldrin a mai fost însurat de trei ori.

Astronautul american este ultimul supravieţuitor al misiunii Apollo 11, în timpul căreia el şi Neil Armstrong au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969.

Michael Collins, al treilea membru al misiunii, care a pilotat modulul de comandă care a rămas pe orbita lunară în timp ce ceilalţi doi membri ai echipajului păşeau pe suprafaţa Lunii, a murit în aprilie 2021, iar Neil Armstrong a încetat din viaţă în 2012.

După ce a părăsit Agenţia Spaţială Americană (NASA) în 1971, Buzz Aldrin a rămas un puternic susţinător al călătoriilor în spaţiu.

Un crater de pe Lună, situat lângă locul de aterizare al Apollo 11, îi poartă numele.