Un spital din Ohio, SUA, a încheiat o înțelegere în valoare de 6 milioane de dolari cu familia lui Neil Armstrong, care a acuzat instituția de neglijență privind complicațiile postchirurgicale ce au dus la decesul celebrului astronaut american, în 2012.

Informațiile apar în documente și un raport obținute de publicația americană The New York Times. Înțelegerea a fost încheiată în 2014, între spital și zece membri ai familiei astronautului, respectiv cei doi fii ai acestuia, sora și fratele lui și șase nepoți, potrivit documentelor depuse la o instanță din Cincinnati, devenite publice marți. Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit niciun ban în urma acestei înțelegeri, deși a făcut parte dintre reclamanți. Fiii lui Armstrong, Mark și Rick, au acuzat Spitalul Mercy Health-Fairfield de neglijență, potrivit The New York Times. Deși s-a ajuns la această înțelegere financiară, reprezentanții spitalului și-au menținut declarațiile potrivit cărora i-au acordat lui Armstrong îngrijirea medicală de care a avut nevoie. Totuși, spitalul, în numele său și al angajaților, a fost de acord cu încheierea unei înțelegeri în valoare de 6 milioane de dolari, pentru a evita eventualele acțiuni publice pe care le-ar fi inițiat familia dacă nu s-ar fi decis acest lucru, se arată în documente.

Neil Armstrong a fost internat în spital în august 2012, pentru un bypass vascular, dar, după intervenția chirurgicală, a dezvoltat niște complicații care i-au provocat decesul, potrivit documentelor din instanță.

Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună, în cadrul istoricei misiuni Apollo 11, pe 20 iulie 1960. Armstrong a fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin „Buzz” Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept „un erou tăcut”, fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu își face decât datoria. După ce a părăsit NASA, a fost profesor de inginerie spațială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 - 1979. Din 1982 până în 1992, a fost președinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012.