Prima şcoală românească de muzică înfiinţată, în 2012, în Londra de doi tineri muzicieni orădeni, Andrada Brisc şi Florin Pascu, AB Music Academy, a fost nominalizată printre cele mai bune trei şcoli de muzică din Londra, pe site-ul https://threebestrated.co.uk. 

 

„Această evaluare a experţilor englezi este o recunoaştere a muncii unor tineri români, Andrada şi Florin, care au început la Londra totul de la zero şi au ajuns aici, unde vedeţi cu toţii. Recunosc că sunt extrem de fericit! Iar ceea ce fac de câţiva ani este să unească comunităţile de români în prag de sărbători: în Irlanda, Anglia, Scoţia, Paris, Lille şi de anul viitor, în Belgia”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, tatăl Andradei, conf. univ. dr. Ciprian Brisc. Şcoala AB Music Academy organizează cursuri de canto, cor şi pregătire instrumentală (muzică contemporană şi muzică clasică) la pian, tobe, vioară, chitară, chitară bas, ukulele, flaut, clarinet, oboi, saxofon, fagot, dar şi teorie muzicală, lecţii de înregistrări şi skype.  AB Music Academy oferă cursuri de grup, spectacole în direct şi ateliere, voce specializată şi instruire instrumentală atât în muzica contemporană, cât şi în cea clasică, pregătire pentru examenele ABRSM, Trinity, Guildhall şi Rockschool, pregătire mentală pentru muzicieni, facilităţi de repetiţie de calitate pentru studenţii Academiei. Susţine un atelier de ukulele în fiecare miercuri sub îndrumarea lui Kosmas Mylon. 

Cei doi orădeni, Andrada Maria Brisc şi Florin Constantin Pascu, au plecat în 2009 la Londra pentru a-şi continua studiile muzicale, iar în 2012 au pus bazele primei şcoli româneşti de muzică din Anglia. Cu profesori cu precădere români, dar nu numai, ABMA a instruit în aceşti ani peste 300 de elevi din peste 23 de ţări.

Andrada Maria Brisc, iniţiatoarea acestei şcoli, a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii din Oradea, specializările pian şi canto clasic, după care a continuat la Academia Regală de Muzică din Londra, unde a obţinut Masters Degree in Performance, studiind cu Andrew West şi Diana Ketler. Revenind adeseori acasă, la Oradea, cu diverse proiecte, spectacole, concerte de colinde, Andrada şi Florin au organizat, în vara anului 2019, o tabără de ukulele şi un curs de limba engleză pentru copii, în colaborare cu Şcoala Internaţională din Oradea. Tabăra a cuprins o serie de activităţi creative în limba engleză pentru copii: muzică, dans, arte şi meşteşuguri, activităţi sportive şi mini-excursii.