Cântăreața americană Beyonce a încheiat un contract de 60 de milioane de dolari cu platforma Netflix, care presupune realizarea a trei producții.

Primul dintre cele trei proiecte a fost documentarul „Homecoming”, lansat pe 17 aprilie. Acesta conține imagini filmate în timpul prestației susținute de artista americană la festivalul Coachella din SUA, în anul 2018. Surse din industria cinematografică afirmă că documentarul - pentru care Beyonce a fost producătoare executivă, regizoare și scenaristă - a fost realizat în schimbul a 20 de milioane de dolari. Informația nu a fost confirmată nici de reprezentanții artistei, nici de platforma americană. Potrivit platformei online Vulture, reprezentanții postului de televiziune american HBO au fost și ei interesați de proiectul „Homecoming”, dar au renunțat după ce Netflix i-a oferit un onorariu mai mare cântăreței. HBO a avut o colaborare de lungă durată cu Beyonce, lansând documentarul „Life Is But a Dream” în 2013 și două programe speciale în 2014 și 2016. Acestea au fost dedicate unui concert susținut de Beyonce împreună cu soțul ei, rapperul Jay-Z, respectiv lansării celui mai recent album solo al artistei, „Lemonade”. Apariția documentarului „Homecoming”, care a fost completată de lansarea unui album live, va servi drept precedent pentru cariera artistei. Beyonce urmează să lanseze un nou material muzical pentru fiecare producție realizată în colaborare cu platforma americană. „Homecoming” nu este primul documentar muzical lansat de Netflix. Acesta a mai scos pe piață o producție despre cântăreața Lady Gaga, „Gaga: Five Foot Two”, programul special „Springsteen on Broadway”, dedicat artistului american Bruce Springsteen, și documentarul „Quincy”, care îl are în centru pe legendarul producător american Quincy Jones.

Beyonce Knowles, în vârstă de 37 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 23 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child , 19 în calitate de artistă solo și unul pentru un album compus în colaborare cu soțul ei, Jay-Z. Beyonce a jucat şi în filme precum „Austin Powers – Goldmember” (2002), „The Pink Panther/Pantera roz” (2006), „Dreamgirls” (2006) şi „Cadillac Records” (2008