Filmele inspirate din fapte reale au un farmec aparte și prezintă povești emoționante ori de succes. În acest articol vei găsi 8 astfel de filme pe care merită să le vezi.

 

1. Schindler's List (1993) - Acest film este inspirat din povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german, care s-a îmbogățit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial făcând afaceri cu Armata. În fabricile sale lucrau numai evrei. Totuși, pe măsură ce a observat ororile la care aceștia sunt supuși a decis să îi ia sub aripa sa ocrotitoare și a salvat peste o mie dintre ei, cu prețul de a-și cheltui întreaga avere pentru ca nemții să le cruțe viețile. Schindler's List a câștigat 7 premii Oscar și este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie.

 

2. The Social Network (2010) - Un film despre modul în care a luat naștere Facebook, cea mai importantă rețea de socializare a ultimilor ani, care a schimbat modul în care foarte mulți oameni comunică. Bugetul acestui film a fost de 40 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 220 de milioane de dolari. The Social Network a avut și opt nominalizări la Premiile Oscar. Filmul este regizat de David Fincher după un scenariu scris de Aaron Sorkin, iar în rolul principal se află Jesse Eisenberg. The Social Network prezintă modul în care Mark Zuckerberg a realizat Facebook, într-o perioadă în care ceilalți studenți de la Harvard erau preocupați de petreceri seară de seară, jucau poker și se distrau, așa cum se poate observa în film.

 

3. Hacksaw Ridge (2016) - Regizat de Mel Gibson, acest film redă povestea lui Desmond Doss. Acesta este un medic pacifist, care a insistat să meargă pe front, dar să nu folosească arma. E un film foarte emoționant, inspirat dintr-o poveste adevărată. Hacksaw Ridge a avut șase nominalizări la Premiile Oscar și 3 la Globurile de Aur. La un buget de 40 de milioane de dolari, încasările au trecut de 180 de milioane de dolari.

 

4. The Intouchables (2011) - Un alt film emoționant, ce prezintă prietenia dintre Philippe și Driss. Philippe (interpretat de Francois Cluzet) este un aristrocat înstărit care are nevoie de un asistent personal după ce a avut un accident cu parapanta. Astfel, el îl angajează pe Driss (interpretat de Omar Sy), un tânăr din suburbii, eliberat recent din închisoare. Deși nu părea deloc potrivit pentru acest rol, el ajunge să aibă o relație strânsă de prietenie cu Philippe. The Intouchables a fost un succes comercial uriaș, încasările fiind de peste 420 de milioane de dolari, la un buget de doar 10 milioane de dolari.

 

5. Rush (2013) - Filmul prezintă rivalitatea foarte dură dintre foștii piloți de Formula 1 James Hunt și Niki Lauda. Povestea este axată pe sezonul 1976, când lupta pentru titlul mondial a fost extremă. E un film cu o intrigă foarte bună, iar încasările sale au fost de peste 100 de milioane de dolari, la un buget de 38 de milioane de dolari. Totuși, Lauda și Hunt au spus după apariția filmului că relația lor nu a fost tocmai atât de proastă cum era prezentată în film.

 

6. 12 Years a Slave (2013) - Acțiunea din acest film are loc înainte de izbucnirea Războiului Civil din SUA. Pe atunci, Solomon Northup a fost răpit și vândut ca sclav. Viața sa a fost schimbată însă după ce s-a întâlnit cu un aboliționist canadian, interpretat de Brad Pitt. Încasările acestui film au trecut de 180 de milioane de dolari, la un buget de 22 de milioane de dolari. Filmul a câștigat și 3 premii Oscar și un Glob de Aur.

 

7. The Wolf of Wall Street (2013) - Leonardo DiCaprio face un rol legendar în acest film regizat de Martin Scorsese. DiCaprio intră în pielea lui Jordan Belfort, un guru de pe Wall Street care nu poate face față tentațiilor pe care le are în față. Astfel, el ajunge un infractor implicat în scandaluri de corupție și înșelăciune în domeniul economic, în timp ce își trăiește viața la maxim. Bugetul a fost de 100 de milioane de dolari, iar încasările au ajuns la aproape 400 de milioane de dolari. Filmul a avut 5 nominalizări la Premiile Oscar, iar Leonardo DiCaprio a primit un Glob de Aur.

 

8. The Imitation Game (2014) - Filmul redă povestea reală a lui Alan Turing, un geniu care a avut o contribuție majoră în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El a creat o mașinărie care decripta mesajele codate transmise de nemți în timpul războiului. Deși a avut în față multe obstacole și puțini au crezut în el, Turing a schimbat soarta războiului. The Imitation Game a avut 8 nominalizări la Premiile Oscar, iar încasările au trecut de peste 233 de milioane de dolari, la un buget de 14 milioane de dolari.