Bărbatul acuzat că, la sfârşitul lunii septembrie, a ucis o femeie pe un drum de pământ situat în apropiere de Calea Borşului, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru omor. Victima, o femeie de 40 de ani, din Cluj, îl cunoscuse pe reţelele de socializare şi venise la Oradea pentru a-l cunoaşte.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat, joi, că au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului S.A., în vârstă de 43 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art.188 alin.1 din Cod penal.

„Din probele administrate s-a reţinut că în data de 28.09.2021, în jurul orei 16.45, inculpatul S.A. s-a deplasat împreună cu persoana vătămată K.E., în vârstă de 40 ani, pe care o cunoscuse în aceeaşi zi, pe un drum de pământ situat în spatele societății Faist Metalworking din localitatea Sîntion, Borș, unde, în urma refuzului victimei de a întreţine un raport sexual, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu un obiect tăietor înțepător (cuțit), provocându-i plăgi înțepate/tăiate (6 plăgi), ce au penetrat organele vitale ale victimei, respectiv inimă și plămân, acțiuni ce au avut legătură directă necondiționată cu mecanismul tanatogenerator al decesului”, se arată într-un comunicat transmis de procurori. Femeia venise, se pare, în Oradea, ca să-l cunoască personal pe bărbatul, care, în final, a ucis-o și pe care îl întâlnise pe rețelele sociale. Victima era absolventă a două facultăţi şi cu o stare materială bună. Ea a fost ademenită de suspect să vină la Oradea pentru a se cunoaşte personal. Cadavrul femeii a fost descoperit de un bărbat care a trecut prin zonă şi a anunţat autorităţile. Principalul suspect a fost identificat câteva ore mai târziu, camerele de supraveghere din zonă surprinzând inclusiv momentul în care cei doi se îndreaptă spre drumul de pământ, de unde, a revenit doar bărbatul. În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au colaborat cu lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Bihor - Serviciul de Investigaţii Criminale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv dispus în cauză.