Un tânăr bănuit de repetate furturi a foat reținut de polițiștii din Marghita și arestat de magistrați.

 

Potrivit IPJ Bihor, în urma administrării probatoriului, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Marghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 12 noiembrie 2022 - 15 ianuarie 2023, ar fi comis patru infracțiuni de furt din autovehicule sau din anexa unei locuințe, toate pe raza municipiului Marghita. Acesta este bănuit că, în fiecare dintre cazuri, ar fi profitat că portierele autovehiculelor erau lăsate închise, dar neasigurate, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras, în total, patru telefoane mobile, 400 de lei, 40.000 de HUF, o sticlă cu băuturi alcoolice și alte diverse bunuri din anexa unei locuințe din Marghita, în curtea căreia ar fi pătruns prin escaladare, cauzând astfel un prejudiciu total estimat la 6.700 de lei.

Joi, 18 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din Marghita l-au prezentat pe tânărul de 21 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Marghita, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Marghita a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.