Patru bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras peste 3.000 de kg. de cupru, în valoare de peste 66.000 de lei, de la o societate din Beiuş, au fost reţinuţi de poliţiştii beiuşeni şi arestaţi de magistraţi.

Poliţiştii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuș au cercetat şi reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, patru bărbaţi de 25, 30, 25, respectiv 21 de ani, toţi din localitatea Ştefăneşti, județul Argeș, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi furt în scop de folosinţă.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii beiuşeni, cei patru sunt bănuiţi că, în noaptea de 29 spre 30 iunie a.c., ar fi pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Beiuș şi ar fi sustras cinci saci de tip „big –bag”, încărcaţi cu deşeuri din cupru, cu o greutate totală de 3.320 de kg și diverse scule destinate pentru prelucrarea și tăierea deșeurilor feroase și neferoase. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că, pentru transportul cuprului sustras, ar fi sustras o autoutilitară a societăţii respective, în vederea înlesnirii transportului, pe care au adus-o înapoi după efectuarea transportului. Poliţiştii beiuşeni au recuperat de la cei patru bărbaţi întreaga cantitatea de cupru sustrasă, în valoare de aproximativ 66.400 de lei, pe care aceştia o depozitaseră în extravilanul comunei bihorene Lunca şi au restituit-o societăţii comerciale din Beiuş.

Joi, 16 iulie, poliţiştii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuș i-au prezentat pe cei patru bărbaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuş, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Beiuş a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele celor patru bărbaţi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii beiuşeni continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor patru persoane.