Un bărbat a fost ucis la comanda soției și verișoarei lui, iubita acesteia, cele două fiind de acord să plătească 40.000 unui alt bărbat, din Valea lui Mihai, care să comită crima. Luni, 4 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat cercetarea penală și au dispus trimiterea în judecată a celor trei.

 

Bărbatul a fost dat dispărut anul trecut, în decembrie. Inițial, cercetările s-au desfășurat pentru căutarea acestuia, însă, după câteva declarații ale soției, anchetatorii și-au dat seama că ceva nu este în regulă. Așa au aflat că femeia are o iubită, inițial colegă de serviciu și, în același timp, verișoară a soțului ei. Cele două au decis să scape de bărbat, dar s-au gândit că nu vor reuși singure, așa că au găsit un alt bărbat, din Valea lui Mihai, căruia au fost de acord să îi achite 40.000 de lei pentru a pune planul în aplicare. Ceea ce s-a și întâmplat, pe 18 decembrie 2021, în jurul orei 22.00, când victima a fost ademenită pe un câmp, acolo unde bărbatul plătit să îl omoare l-a lovit cu un topor, iar una din femei (verișoara) l-a înjunghiat de mai multe ori în zona pieptului și abdomenului (3 lovituri de topor și 10 de cuțit). Ulterior, verișoara soțului, împreună cu bărbatul plătit, au transportat cadavrul, cu mașina, pe un câmp din afara orașului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, unde l-au îngropat.

Soția victimei le-a declarat anchetatorilor că bărbatul o lovise, iar ea, ca să se apere, l-a împins, iar el s-a lovit la cap, iar apoi ea i-ar fi aruncat cadavrul în Criș. Anchetatorii au căutat, de altfel, în apele Crișului, fără să găsească nimic. În cele din urmă, puși în fața probelor, după mai multe ore de audieri, cei trei au recunoscut totul. Cea care a cedat prima a fost iubita soției victimei, care a și indicat locul în care au îngropat corpul neînsuflețit. Toți au fost reținuți.

Luni, 4 iulie 2022, „procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat cercetarea penală și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei R.A. (verișoara victimei) în vârstă de 37 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie (în forma omorului calificat), faptă prevăzută de art. 199, alin. 1 C. pen rap. la art. 189 alin. 1 lit. A din Cod penal (cu premeditare), a inculpatei V.T.K. (soția) în vârstă de 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la violență în familie (în forma omorului calificat), faptă prevăzută de Art. 48 C. pen rap. la art. 199 alin. 1 C. pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a din Cod penal (cu premeditare) și a inculpatului N.I. (bărbatul plătit) în vârstă de 49 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, faptă prevăzută de art. 189 alin. 1 lit. a din Cod penal (cu premeditare)”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în care se mai explică faptul că hotărârea de a ucide victima a fost luată de comun acord de soție și verișoară (care aveau o relație amoroasă de 3-4 ani), deoarece soția se simțea agresată de insistențele soțului de a întreține relații intime.