Patru bihoreni, acuzați că au tâlhărit un bărbat în zona căii ferate din Oradea, au fost reținuți marți, 26 martie, de polițiștii de la transporturi și arestați de magistrați o zi mai târziu. Aceștia l-au lovit pe bărbat luându-i un telefon, 20 de lei și un pachet de țigări!

         

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor au identificat și cercetat trei bărbați de 28, 24 și 20 de ani, din Ciumeghiu, Marghita și Oradea, și o tânără de 17 ani, din Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie. 

Aceștia îi bănuiesc pe cei patru că, la 5 martie, în jurul orei 12.00, ar fi deposedat un bărbat de 31 de ani, din Șuncuiuș, de un telefon mobil, 20 de lei și un pachet de țigări, în timp ce se aflau în zona căii ferate din Oradea, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale și un prejudiciu în valoare totală de 630 de lei.

Tot marți, 26 martie, în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii bihoreni de la Transporturi i-au reținut pe cei patru pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Miercuri, 27 martie, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia dintre cei patru, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.