Aproape două sute de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri, joi.

 

Poliţiştii au continuat acţiunile pe şoselele bihorene iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, joi, au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 57.045 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare, au fost constatate nouă infracțiuni și două tamponări. 115 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 57 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șapte participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar 12 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, în localitatea bihoreană Girișul de Criș a fost depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.