Un violator în serie din județul Bihor, Petru Hera Cristea, a fost dat în urmările națională de către polițiști după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru că a încercat să își violeze mama. Acesta fusese eliberat condiționat recent din penitenciar.

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, a declarat, sâmbătă, că tentativa de viol a bărbatului asupra mamei sale a avut loc în 10 octombrie.

„Polițiștii din Bihor caută un bărbat dat în urmărire națională, după ce vineri seară a fost emis pe numele acestuia un mandat de arestare în lipsă pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol. Acesta a încercat să își violeze mama în 10 octombrie și a fugit. Îl vom prinde, de fiecare dată l-am prins”, a spus Dinu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, Petru Hera Cristea, în vârstă de 46 de ani, a încercat să își violeze mama în seara zilei de 10 octombrie.

„În intervalul orar 20 - 21, timp de aproximativ 30 - 40 de minute, aflându-se în incinta locuinței, inculpatul a încercat prin constrângere să întrețină raporturi sexuale cu mama sa, a agresat-o fizic pe aceasta, cauzându-i leziuni traumatice ce necesitau un număr de 3 - 4 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații”, se arată în comunicat.

Petru Herea Cristea a mai fost condamnat pentru săvârșirea a trei violuri și a trei tentative de viol, fiind eliberat condiționat în 21 septembrie după executarea a două treimi din pedeapsa de 4 ani și 5 luni de închisoare primită în 2014 pentru o tentativă de viol.

„A fost condamnat după ce a încercat să violeze o tânără pe un pod din Oradea și încarcerat în Penitenciarul Satu Mare, iar în 21 septembrie a fost eliberat condiționat de magistrații Judecătoriei Satu Mare”, spun surse judiciare.