O femeie și-a pierdut viața, marți, în urma unui accident produs în Valea lui Mihai. Un tir, o autocisternă și un autoturism au fost implicate.

Accidentul s-a produs la ora 12.27, când ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea acestuia pe DN 19, pe raza localității Valea lui Mihai. În eveniment au fost implicate un tir, o autocisternă și un autoturism, șoferița acestuia din urmă, aflată în stop cardio-respirator, rămânând încarcerată în urma impactului.

„Pentru salvarea victimelor, la fața locului s-au deplasat de urgență, pompierii militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, cu o autospecială de intervenție și cu ambulanța SMURD a subunității, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Marghita, cu o autospecială de descarcerare grea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Forțele de intervenție au acționat pentru descarcerarea victimei din autoturismul avariat, iar echipajul de pompieri militari paramedici au efectuat simultan, manevre de resuscitare”, a precizat lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, din primele investigații, în accidentul rutier au fost implicate trei vehicule, respectiv două autotrenuri și un autoturism. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, femeia nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decesul acesteia. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale și șoferului autocamionului dar și fiicei victimei decedate, care a ajuns la fața locului, ambii suferind atacuri de panică. După accident, traficul în zonă a fost blocat iar ulterior s-a circulat alternativ.

 

Cauzele accidentului - Șoferul unui autotren a ajuns pe contrasens

Polițiștii bihoreni au transmis, marți seara, primele concluzii cu privire la cauzele care au dus la producerea accidentului din Valea lui Mihai, în care o femeie și-a pierdut viața. Șoferul unui autotren este cercetat pentru ucidere din culpă.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, marți, 4 aprilie, la ora 12.25, pe DN19, în afara localității Valea lui Mihai, un bărbat de 38 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, a acroșat din spate un alt autotren cu semiremorcă, condus în fața sa de un bărbat de 45 de ani, din comuna Holod.

„Ulterior, primul autotren, cel condus de bărbatul de 38 de ani, a fost proiectat pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus de o femeie de 60 de ani, din comuna Crasna, județul Sălaj”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța. Din nefericire, în urma accidentului rutier, femeia care conducea autoturismul a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.