Un bihorean în vârstă de 29 de ani este anchetat pentru lovituri cauzatoare de moarte după ce, în prima zi a anului, în timp ce petrecea într-un local din Tinca, a îmbrâncit un alt tânăr, de 22 de ani, care a căzut pe scări şi s-a lovit la cap. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 11 ianuarie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul S.I.D., în vârstă de 29 de ani, cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. „Din probele administrate până în prezent în cauză, s-a reţinut că în data de 01.01.2022, în jurul orei 03.14, în timp ce inculpatul S.I.D., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Tinca, se afla în incinta localului SC Omnium SRL, situat în localitatea Tinca, s-a îmbrâncit cu vitima L.S., în vârstă de 22 de ani, împingând-o pe aceasta din urmă pe scările de acces în incinta localului, victima pierzându-şu echilibrul şi căzând la baza scărilor, lovindu-se la baza capului”, se arată în comunicatul transmis de prim-procurorul adjunct Sabău Gligor. În 10 ianuarie, victima a decedat ca urmare a hematomului subdural acut survenit în cadrul unui traumatism cranio-cerebral, în evoluţia căruia a survenit ca şi complicaţie septică bronhopneumonia.

Potrivit procurorilor, s-a dispus, în 11 ianuarie, reţinerea bărbatului de 29 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore. În data de 12 ianuarie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare la domiciliu a inculpatului, la finalul dezbaterilor judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor dispunând arestarea la domiciliu a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.