Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Salonta, bănuit de tentativă de tâlhărie și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost reținut de polițiști și arestat de magistrați.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Salonta, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tentativă de tâlhărie în formă continuată și tulburarea ordinii și liniștii publice. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii salontani îl bănuiesc pe acesta că, la 21 martie a.c., în jurul orei 08.50, ar fi abordat, pe stradă, un tânăr de 22 de ani, din Salonta, care se afla în fața unui magazin de alimentație publică din localitate și i-ar fi solicitat o sumă de bani, iar după refuzul acestuia, l-ar fi agresat.

„În urma agresiunii, salontanul de 22 de ani s-a retras în magazin, unde ar fi fost urmat de tânărul de 20 de ani, care, în urma primirii unui nou refuz, la o a doua solicitare de a-i înmâna bani, l-ar fi agresat din nou. Faptele tânărului de 20 de ani, săvârșite în public, pe stradă și în incinta magazinului de alimentație publică, au fost de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, provocând indignarea și temerea persoanelor prezente”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma agresiunii, salontanul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare o zi de îngrijiri medicale. Vineri, 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta l-au prezentat pe tânărul de 20 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.