Un copil a suferit răni grave fiind transportat la spital în cod roșu medical, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier pe strada Șanțului din Oradea. Mama lui a fost descarcerată și încă un adult a fost rănit.

Pompierii militari orădeni au intervenit în seara zilei de miercuri, pentru salvarea unui copil și a doi adulți, implicați într-un accident rutier, produs între două autoturisme, pe strada Șanțului din municipiu.

„În momentul primirii apelului prin 112, ISU Bihor a mobilizat la fața locului, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD tip B2, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, a transmis Lt. Col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit acesteia, echipajul de descarcerare a evacuat o femeie rămasă captivă într-unul din autoturismele avariate, iar echipajele medicale și pompierii paramedici le-au acordat copilului și celor doi adulți răniți, îngrijirile necesare la fața locului, transportându-i ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.

Din informațiile transmise de echipajele medicale, copilul este în stare gravă (cod roșu medical), mama acestuia, descarcerată de pompieri, în cod galben medical, iar cea de-a treia victimă, cu răni ușoare. Potrivit IPJ Bihor, în accident au fost implicate două autoturisme.

„Miercuri, 31 mai a.c., la ora 19.26, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112, că pe strada Șanțului din municipiul Oradea, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier. Din primele investigații, în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Traficul rutier a fost blocat iar ulterior s-au circulat pe o singură bandă. Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.