Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă după ce a fost prins în Borș, având asupra lui droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, ieri, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, poliţişti de frontieră din Borș au descoperit, marți, cantitatea de aproximativ 90 de grame de substanţă pulbere, suspectă a fi amfetamină, ascunsă asupra unui cetăţean român și în interiorul autoturismului pe care îl conducea. Potrivit comisarului șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, marți, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, cetățeanul român J.S., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Timiș.

„Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări asupra persoanei și autoturismului, fiind astfel descoperite, în buzunarul stâng al bluzei bărbatului, sub scaunul pasagerului dreapta față și sub bancheta din spate, mai multe plicuri cu substanță pulbere de culoare albă, învelite în folie de aluminiu. Şoferul a declarat că este vorba de substanțe interzise, precizând că este consumator ocazional de droguri. Drept urmare, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a precizat comisarul șef Laura Bondar. În urma inventarierii substanței descoperite, a rezultat cantitatea de aproximativ 90 de grame substanță pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină - drog de mare risc, care a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră au informat structura competentă, respectiv BCCO Oradea, care a dispus trimiterea unei echipe operative la Punctul de Trecere a Frontierei Borș în vederea preluării şi expertizării substanţei. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului J.Ș. pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Bărbatul a fost prezentat, ieri, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.