Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrătorii Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 33.000 kilograme de cauciucuri uzate și îmbrăcăminte second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, sâmbătă, 25 iunie, la ora 06.51, respectiv 06.52, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate și haine second hand de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că automarfarele erau încărcate cu peste 33.000 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate și haine second hand, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.