Dinu Darius Lupaş, tânărul care şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit, în cartierul Prima Nufărul din Oradea a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Bihor şi nu este definitivă.

Tânărului de 25 de ani a fost judecat pentru violență în familie în forma omorului, iar prima hotărâre în cazul său a fost pronunţată de judecătorii de la Tribunalul Bihor. Bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare şi i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și cel de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani. Totodată, Dinu Darius Lupaş a fost obligat să achite cheltuieli judiciare în valoare de 4.500 de lei.

Acesta a fost trimis în judecată după ce, în luna decembrie a anului trecut, și-a ucis tatăl în urma unui conflict izbucnit între ei într-un apartament din cartierul Prima Nufărul din Oradea, apoi și-a autoprovocat mai multe plăgi tăiate la nivelul corpului. Amândoi au fost transportaţi atunci la spital, victima pierzându-şi viaţa în aceeaşi seară. Potrivit anchetatorilor, inculpatul i-a aplicat tatălui său, în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag la nivelul gâtului şi al toracelui, provocându-i plăgi înţepate, tăiate, penetrante toracice cu interesare viscerală (cord) şi plăgi cervicale cu interesare arterială, în timp ce se aflau în apartamentul unde locuiau de pe str. Ion Bradu, după care şi-a autoprovocat la nivelul corpului mai multe plăgi tăiate. Bărbatul de 53 de ani  s-a prăbuşit, rănit, pe holurile blocului în care locuia, strigând că este atacat, fiind găsit de nişte elevi care se întorceau acasă de la ore. Unul dintre locatari a sunat la 112, anunţând tragedia. Personalul ambulanţei sosită la locul faptei i-a acordat victimei primul ajutor, reuşind în primă fază să-l resusciteze. Ulterior a fost declarat decesul bărbatului în vârstă de 53 de ani, din cauza hemoragiei interne şi externe. Fiul acestuia a fost arestat preventiv şi judecat tot în stare privativă de libertate. Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată, verdictul final în acest caz urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.