În medie, peste 500 de poliţişti bihoreni vor fi prezenţi în stradă, zilnic, în această perioadă, alături de  jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali.

Având în vedere faptul că pentru credincioşii ortodocşi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paştele, poliţiştii bihoreni atrag încă odată atenţia că

pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, este necesar să respectaţi Ordonanţele Militare. Astfel, poliţiştii vă recomandă: păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile; nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră. Anul acesta renunţaţi să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanţelor Militare se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 10.000 de lei. Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar şi on line. Rămâneţi în casă şi păstraţi distanţarea socială. Echipajele de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi poliţie locală se vor afla în proximitatea lăcaşelor de cult. “Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricţionat în zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde.

Echipajele poliţiei rutiere, de ordine publică şi jandarmeria vor supraveghea toate aceste zone. Pentru sănătatea tuturor, respectaţi Ordonanţele Militare. Sancţiunile pentru nerespectarea Ordonanţelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei”, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.