Un taximetrist orădean a fost înjunghiat, marţi seara, de un tânăr în vârstă de 19 ani, din judeţul Prahova. Suspectul s-a urcat în maşină şi i-a cerut taximetristului să îl transporte până în Livada de Bihor. În apropierea acestei localităţi, prahoveanul l-a înjunghiat în umăr pe taximetrist şi a fugit cu maşina acestuia. Victima a scăpat fără leziuni grave.

 

Poliţiştii bihoreni au fost în alertă, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce, marţi seara, un taximetrist a fost înjunghiat şi tâlhărit de un client. Autorităţile au fost sesizate chiar de victimă, care a sunat la 112. Pentru prinderea autorului au fost mobilizaţi zeci de poliţişti, filtre fiind instituite la toate intrările şi ieşirile din oraş. Maşina furată a fost găsită la scurt timp, abandonată pe un drum communal, iar suspectul a fost şi el prins, ieri dimineaţă. “Miercuri, în jurul orei 07.30, în pădurea din localitatea bihoreană Hidișelu de Jos, în zona numită Balta Moțului, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea - Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat bărbatul bănuit că ar fi comis tâlhăria din seara de 8 august asupra unui taximetrist din Oradea.

Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Bărcănești, județul Prahova”, a transmis, ieri, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Conform aceleiaşi surse, pentru identificarea și prinderea autorului, poliţiștii bihoreni au demarat și au desfășurat ample activități de căutare, precum și filtre în trafic, imediat după ce marți, 8 august, la ora 20.55, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat printr-un apel de urgență la 112 că, în afara localității Livada de Bihor, o persoană necunoscută, de sex masculin, ar fi tâlhărit un bărbat de 56 de ani, angajat ca taximetrist la o societate de taximetrie orădeană și i-ar fi sustras autoturismul, după ce l-ar fi înțepat în umăr cu un corp tăietor. Leziunile suferite de victimă nu au fost de natură să îi pună în pericol viața, nefiind necesară spitalizarea sa. “La scurt timp de la sesizarea faptei, polițiștii  angrenați în amplele activități de căutare au descoperit autoturismul victimei, abandonat pe drumul comunal 77, în afara localității bihorene Livada de Bihor. Tânărul de 19 ani, din județul Prahova, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri, urmând a fi luate măsurile legale care se impugn”, a mai precizat comisarul Alina Dinu. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Oradea, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta. Totodată, în activitățile desfășurate pentru identificarea și prinderea suspectului au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, poliție rutieră, de la Poliția Municipiului Oradea, de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Poliției Rutiere, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, alături de jandarmi din cadrul IJJ Bihor.