Comisarii de la protecția consumatorilor Bihor, la solicitarea Gărzii de Mediu şi Poliţiei de Frontieră, au desfăşurat, în perioada 11-14 decemebrie, 15 acţiuni de control în Vama Borş II, pentru verificarea a 15 transporturi de articole uzate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, neputând fi considerate produse sigure. Astfel, nu a fost permisă introducerea pe piaţă sau punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României a celor circa 277.500 kg articole uzate în valoare de aproximativ 413 mii de lei.

„Dorim să evidenţiem cazul unei donaţii de „diferite bunuri cadouri de Crăciun pentru copii, îmbrăcăminte şi lenjerie pentru adulţi – bărbaţi şi femei – pături pentru pat, rame pentru pat, veselă, lustre, noptiere, chiuvete pentru bucătărie, sobă cu microunde, plapume, mic mobilier, mobilier pentru bucătărie, biciclete, xerox, birouri, mobilier pentru şcoală, perdele etc” din partea Asociaţiei Creştine Helfende Haende din Decanatul de Viechtach Germania, destinate Parohiei Romano-Catolice Butea, judeţul Iaşi, care avea, cum se poate vedea în fotografiile ataşate, viermi vii”, se afirmă în comunicatul CJPC Bihor.

Consumatorii bihoreni pot solicita informații cu privire la drepturile lor la numerele de telefon 0219551 respectiv 0377.755.359, iar depunerea de reclamații se poate face pe site-ul anpc.ro prin completarea formularului de reclamații online, sau la sediul CJPC Bihor din Oradea, str. Evreilor deportați, nr.4A1.