Mai mulți bihoreni sunt anchetați de procurori după ce au fost prinși încălcând ordonanțele militare și circulând pe baza unor adeverințe angajor false.

Unul dintre ei s-a folosit de o adeverință falsificată pentru a merge în Ungaria, dar a fost prins la frontier după ce, deși a susținut că este șofer, le-a arătat polițiștilor un permis de conducere fals.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorii efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals în mai multe dosare. „În data de 30.04.2020, numitul K.L.F.,  în calitate de administrator la SC K.L.T, a întocmit în fals o adeverință angajator permanentă prin care atesta în mod nereal că numitul T.N. are calitatea de angajat al societății respective, iar ulterior, numitul T.N. a folosit această adeverință pentru a-și justifica prezanța pe stradă, în localitatea Diosig, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Ordonanțele Militare”, se arată în comunicatul procurorilor. Tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea este înregistrat un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații. „În data de 01.05.2020, în jurul orelor 10.25, în fața organelor poliției de frontieră s-a prezentat numitul R.P.O, conducând un microbus în care se mai găsea și numitul L.R., cu privire la care numitul R.P.O. a prezentat o adeverință angajator prin care atesta că numitul L.R. își desfășoară activitatea în calitate de șofer la societatea comercială SC K., deținută de R.P.O. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că permisul de conducere prezentat de L.R. este fals și că, în realitate nu este angajat la societatea SC K., adeverința fiind întocmită cu scopul de a-i permite trecerea frontierei în Ungaria”, se mai arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.