Un bărbat bănuit de schingiuirea animalelor a fost reținut de polițiștii bihoreni de la Protecția Animalelor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus, miercuri, 15 martie, reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 52 de ani, din localitatea Parhida, bănuit de săvârșirea infracțiunii de schingiuire a animalelor.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la Protecția Animalelor îl bănuiesc pe acesta că, la 12 martie a.c., în timp ce însoțea, în calitate de cioban, o turmă de oi, în extravilanul localității Parhida, ar fi tăiat, cu un topor, coada unui câine care aparține unui localnic, întrucât s-ar fi bătut cu câinii care îl însoțeau, conform declarațiilor sale. Câinele în cauză a fost descoperit de un localnic din Parhida, miercuri, 15 martie a.c., ascuns în gospodăria sa, acesta sesizând poliția în jurul orei 19.30”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.